Тема 1. Обмін
речовин та перетворення енергії в організмі людини
№
|
Тема уроку
|
Звертаємо увагу
|
Інформаційні
джерела
|
1
|
Обмін
речовин та перетворення енергії в організмі людини – основна властивість
живого.
|
Обмін речовин = Асиміляція + Дисиміляція
Асиміляція =Пластичний обмін=
Анаболізм= процеси синтезу
Дисиміляція = Енергетичний обмін
=Катаболізм= процеси розпаду
|
|
2
|
Харчування
людини та обмін речовин. Їжа людини.
|
Харчова цінність продукту – наявність та
співвідношення поживних речовин.
Енергетична цінність продукту – кількість енергії, що
утворюється в результаті окиснення поживних речовин.
|
|
3
|
Значення
компонентів харчових продуктів
|
Компоненти харчових продуктів
1.
Поживні речовини
-
Білки
-
Жири
-
Вуглеводи
2.
Додаткові речовини
-
Вода
-
Мінеральні речовини
-
Клітковина
-
Пектинові речовини
-
Вітаміни
|